Ikuisesti lapsenmielinen Pikku Kakkonen

Suomalaisen televisioviihteen rakastetuimpiin ohjelmiin kuuluu monen pienemmän mielestä ehdottomasti Pikku Kakkonen. Vuonna 2017 peräti 40-vuotisjuhlaansa viettävä ohjelma on edelleen kiinteä osa jokaista lapsiperhettä ja tuo muistoja lapsuudesta myös vanhempien mieleen.

Pikku Kakkosen periaatteet

YLE on lastenohjelmien keskeinen tuottaja Suomessa niin televisioon, radioon kuin internetiin. Televisio-ohjelmana Pikku Kakkonen pyrkii omalta osaltaan innostamaan lapset foto1 (1)tutkimaan ympäröivää maailmaa ja rohkaisemaan heitä itsenäiseen ajatteluun. Tuttujen televisiohahmojen kanssa on hauska hypähdellä ja tanssia sekä ennen kaikkea laulaa tuttuja sävelmiä. Ohjelman avulla lapsi voi turvallisesti kohdata ja tunnistaa erilaisia tunteita. Päämääränä on tukea lapsen kasvua ja auttaa muodostamaan positiivinen minäkuva. Vanhempien iloksi ohjelma ei sisällä väkivaltaa, joten Pikku Kakkonen tarjoaakin vanhemmille päivittäisen hetken puuhata omien asioiden parissa.

Suosituimmat sarjat

Markus-setä, Kylli-täti ja Eila-mummo; monet ohjelman hahmot ovat painuneet mieleemme. Vanhemmat muistavat yhä lapsuudestaan Pelle Hermannin, joka esiintyi ohjelmassa vuonna 1978 alkaen seuraavan kymmenen vuoden ajan. Pelle Hermannia muistetaan erityisesti suorasta kanssakäymisestään television toisella puolella istuvan lapsen kanssa sekä tutusta lauseestaan “Voi änkeröinen!”, jolla hän päivitteli asioiden tilaa. Pikku Kakkonen päättyi aikoinaan Nukkumatin puhaltamaan unihiekkaan, jota ovelimmat viikarit yrittivät viimeiseen asti väistellä.

Pikku Kakkosen sarjoista löytyy monia ikimuistoisia hahmoja, kuten 4-vuotias Kaapo, joka opettelee tuntemaan ympäröivää maailmaa sekä Pipsa Possu röhisevine perheineen. Seikkailumatkoille pääsi Oktonauttien tai Samsamin seurassa. Lämpimiä tunteita puolestaan herättävät suloiset jänikset Arvaa kuinka paljon sinua rakastan? -sarjassa.

Pienestä koostaan huolimatta Havunhelman metsässä asuva Kikattava Kakkiainen sekä tämän ystävät Keijo Karhu, Herra Hirvi, Neiti Siili ja City Kani ovat naurullaan valloittaneet monen sydämen. Ystävykset joutuvat mitä kummallisimpiin tilanteisiin, jotka onneksi ratkeavat sinnikkyydellä ja positiivisella ajattelulla.

Pikku Kakkosen sovellus

Hauskanpidon ei tarvitse rajoittua vain arkisin kello viiden ja kuuden väliin. Lapselle voi ladata tablettiin tai älypuhelimeen Pikku Kakkosen sovelluksen, joka sisältää erilaisia pelejä. Pelejä on suunniteltu lapsentahtiseksi kolmevuotiaille alkaen aina haastavimpiin pelimekaniikkaa vaativiin peleihin. Pelien päämääränä on tuottaa lapselle iloa, mutta myös kehittää hänen luovaa ajatteluaan sekä auttaa häntä oppimaan uusia taitoja.

Mukava, hyväntuulinen ja ennen kaikkea turvallinen ja tärkeä osa arkea; sellainen on Pikku Kakkonen. Seuraavan kerran, kun kuulet tutun musiikin, laula sinäkin lapsesi kanssa yhdessä. Muistatko vielä, miten Pikku Kakkosen postiosoite kuuluu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *