Suomalaiset draamasarjat

Suomalaiset ovat televisiokansaa ja katsovat mielellään kansainvälisiä suosikkisarjoja, mutta myös Suomessa tuotetaan laadukkaita sarjoja, jotka ovat saavuttaneet suuren suosion. Tässä artikkelissa kerromme suosituimmista suomalaisista draamasarjoista, niiden juonenkäänteistä ja tähtinäyttelijöistä.

Salatut elämät

Helsingin UllanlinnImmeubles_art_nouveau_de_la_rue_Huvilakatu_(Helsinki)_(2770906739)assa kuvattu Salatut elämät on pisimpään yhtäjaksoisesti esitetty suomalainen draamasarja ja sarjaa esitetään edelleen arkipäivisin puolen tunnin mittaisen jakson verran. Salatuissa elämissä on käsitelty monia hyvin vaikeita ongelmia, kuten huumeita, alkoholismia, perheväkivaltaa ja rikollisuutta. Sarjan alkuperäisistä näyttelijöistä jäljellä on enää viisi: Esko Kovero, Pete Lattu, Sami Uotila, Tommi Taurula ja Maija-Liisa Peuhu, joskin heistä ainoastaan Ismo Laitelaa esittävä Kovero on ollut sarjassa koko sen historian ajan yhtäjaksoisesti.

Kotikatu

Alun perin Helsingin Korkeavuorenkadulla kuvattua Kotikatua esitettiin televisiossa yhteensä 18 tuotantokautta vuosina 1995-2012, ja sarja on Salattujen elämien jälkeen Suomen pitkäikäisin TV-sarja. Sarja kertoi aluksi kahden perheen, Mäkimaiden ja Luotoloiden, vaiheista, mutta myöhemmin sarjaan lisättiin Lappeenrannasta pääkaupunkiin muuttanut Partasten perhe. Sarjan näyttelijäkaartiin kuului lukuisia suomalaisia tähtinäyttelijöitä, kuten Jukka Puotila, Aake Kalliala, Lena Meriläinen ja Eeva Litmanen.

Metsolat

Metsolat on Yleisradion tuottama, vuosina 1993-1995 esitetty suomalainen TV-sarja. Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen kainuulaiseen pikkukylään ja sieltä kotoisin olevan Metsolan suvun vaiheisiin. Sarjasta suomalaisten mieliin on piirtynyt erityisesti alkoholisoituneen, entisen hiihtosankarin hahmo, joka sarjassa tunnettiin nimellä Erkki Metsola. Sarjan näyttelijäkaartiin kuuluivat muun muassa Ahti Haljala, Helinä Viitanen, Anna-Leena Härkönen ja Kim Floor.

Sydän toivoa täynnä

1990-luvun lopulla MTV3-kanavalla nähdyn Sydän toivoa täynnä -sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen helsinkiläiseen Toivo-ravintolaan. Sarjaa esitettiin kolme tuotantokautta, ja sen näyttelijäkaartiin kuului joukko suomalaisia huippunäyttelijöitä, kuten Marja-Leena Kouki, Sari Siikander, Eero Saarinen ja Jukka Voutilainen. Sarjan teemat pyörivät rakkauden, yksinäisyyden ja arkisten teemojen, kuten työttömyyden, ympärillä.

Syke

Eräs viime vuosien suosikkidraamasarjoista on Syke, jonka tapahtumat sijoittuvat suuren kaupungin keskussairaalan traumaosastolle. Sarjassa keskeisessä roolissa ovat sairaalassa työskentelevät hoitajat ja lääkärit, joiden elämää seurataan sekä työssä että vapaa-ajalla. Sarjan päätähtiä ovat Kotikadustakin tuttu Lena Meriläinen, Iina Kuustonen, Tiina Lymi ja Leena Pöysti. Näillä näkyminen sarja päättyy keväällä 2017 esitettävän neljännen tuotantokauden jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *